Agenda

Planifica la teva visita!

PORTES OBERTES A LA GRANJA DE LLET NOSTRE

ORG: LLET NOSTRE

Portes obertes a la granja de Llet Nostra

 

  • Activitat gratuïta amb reserva prèvia imprescindible
  • Dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre del 2023
  • Un recorregut a la granja, un audiovisual immersiu, un tast organolèptic de llet, una degustació de productes Llet Nostra i un taller per aprendre a munyir amb una reproducció d’una vaca a mida real.
  • Coincidint amb la Nit Europea de la Recerca i les portes obertes de diferents centres agroalimentaris a tot Catalunya.

 

Activitat gratuïta durant dos dies

Llet Nostra obra les portes de l’Experiència #APROP que realitza habitualment a la granja de l’EVAM a Monells (Baix Empordà) per rebre a famílies i a persones curioses que vulguin saber el què hi ha darrere un got de llet. De manera excepcional, el dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre, les visites seran gratuïtes i també es podrà fer el taller de munyir amb la Vaca Voltaire de Llet Nostra, una reproducció d’una vaca a mida real.

 

Producció agroalimentària i ciència

Llet Nostra organitza aquesta iniciativa coincidint amb les jornades de portes obertes d’altres centres de producció agroalimentària de tot Catalunya i la Nit Europea de la Recerca. Perquè l’Experiència #APROP de Llet Nostra explica el procés productiu de la llet i també com s’investiga per millorar l’eficiència de producció lletera a la granja de l’EVAM (Estació de Vacum de Monells) de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) de la Generalitat de Catalunya.

 

Experiència #APROP

Llet Nostra ofereix una visita guiada a una granja, propietat de la Diputació de Girona i gestionada per l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) amb els millors estàndards de qualitat, per explicar com la producció agroalimentària té un alt vincle amb el territori. L’Experiència #APROP s’adreça a aquell visitant interessat que vol saber, no només com una granja petita i mitjana produeix llet de vaca, sinó també entendre com es gestiona una activitat que genera riquesa, configura el paisatge, garanteix l’economia circular i fomenta la cultura del territori.

 

L’objectiu és que el visitant conegui els diferents professionals i els animals que fan possible la producció de la llet, així com els seus condicionants com ara el clima, els camps, l’economia circular, la sostenibilitat, la cultura, el paisatge... A més, també s’hi explica la tasca que desenvolupa l’IRTA, que té la finalitat d’ajudar el sector perquè el seu procés de gestió de les granges siguin més eficient i sostenible.

 

Cal reserva prèvia

Per poder realitzar l’Experiència #Aprop gratuïta el dissabte 30 de setembre i el diumenge 1 d’octubre cal realitzar reserva prèvia tot accedint a www.experienciaaprop.lletnostra.cat o bé trucant al 93 226 26 25 de dimecres a diumenge de 10 a 14 hores.

Els horaris són, tant dissabte com diumenge: 10:30, 12:30 i 16 hores. L’activitat té una durada d’una hora i mitja.

 

Llet Nostra

Llet Nostra agrupa a 114 petites i mitjanes granges famílies ramaderes de tot Catalunya que el 2003 van decidir ajuntar-se per vendre directament la llet de les seves produccions al consumidor final. La Missió de Llet Nostra és ajudar a l’estabilitat i al desenvolupament sostenible del primer sector català, especialment al ramader lleter. Líder al mercat català de llet bàsica en bric, també ofereix iogurts i postres. Ha desenvolupat a més, una botiga en línia i arriba també a l’hostaleria.

 

Contacte premsa Llet Nostra

Mariona Huguet Cots 656419251 mhuguet@punticoma.com