Artesans

El motor del Visit Empordanet

A mig camí entre la ciutat de Girona i les poblacions costaneres de la Costa Brava, als peus de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres, cinc municipis de l’Empordanet acullen la concentració més alta d’artesans i artesanes de Catalunya, després de l’àrea metropolitana de Barcelona. En pocs quilòmetres podeu trobar un ampli ventall de professionals vinculats a l’artesania. En aquest catàleg trobareu informació de les empreses artesanes -amb un o diversos artesans/es- dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, classificades segons el repertori de famílies d’oficis artesans d’Artesania de Catalunya i localitzades en un mapa. També hi trobareu indicat si aquestes ofereixen visites guiades, cursos o tallers o si disposen d’una botiga pròpia.

 

CERÀMICA LEY

CERÀMICA LEY

Taller de ceràmica d’autor on en Martin Ley crea des d’escultures d’animals fins a peces decoratives i utilitàries. Treballa amb gres i esmalts de formulació pròpia amb què aconsegueix textures agradables al tacte d’aparença setinada. Amb els seus esmalts obté colors vius i grats a la vista però no brillants. Taller botiga obert a tots els que passegin pel poble medieval de Peratallada.

ANNICK GALIMONT

ANNICK GALIMONT

La ceramista Annick Galimont crea objectes utilitaris i artístics elegants, personals i únics inspirats en la natura al seu petit taller botiga acollidor situat a la zona comercial de la ceràmica de la Bisbal d'Empordà. Al seu local, d'ambient serè i agradable, hi trobareu, entre altres, tot tipus de jocs de te i cafè i, si us hi atreviu, amb els seus consells hi podreu fer les vostres pròpies creacions!

CERÀMICA ARTESANAL LB

CERÀMICA ARTESANAL LB

Empresa de disseny i producció de ceràmica d’ús quotidià i decorativa. Tot el procés de producció és artesanal, des de la creació fins a la seva decoració, fet que els permet elaborar peces úniques segons les necessitats del client. Els seus productes es caracteritzen per les línies simples i elegants amb tons pastel i/o vius.

CA L’ELOI TALLER DE CERÀMICA

CA L’ELOI TALLER DE CERÀMICA

Ca l’Eloi és el petit taller de ceràmica tradicional d’en Jordi Bonaventura, on es produeixen peces de ceràmica decoratives i utilitàries. De la seva producció, destaquen les peces en forma d’animals (gallines, mussols, gats...) per utilitzar a la cuina, per aconseguir un punt de llum discret amb espelmes tant en exteriors com interiors o per fer un regal commemoratiu.

CERÀMICA LA ESTRELLA

CERÀMICA LA ESTRELLA

Des del 1965 l’empresa familiar Cerámica La Estrella es dedica a produir peces de ceràmica per al jardí i exteriors, amb clients arreu del món, especialment a França. Especialitzats en la fabricació de testos, el que els caracteritza i diferencia de la resta és la bi-cocció. Els avantatges d’aquesta cocció és una major duresa del vidriat i l’obtenció d’una brillantor un xic més accentuada.

 • Cermàmica La Estrella

  C. Paral·lel, 52 17100 La Bisbal d'Empordà

CERÀMICA PLANAS MARQUÈS

CERÀMICA PLANAS MARQUÈS

Empresa familiar que, des de fa més de 35 anys, realitza tot tipus de productes amb argila de la Bisbal i alguns també amb gres: vaixelles, làmpades, plates, gerros, ampolles, quadres, complements de cuina i bany, etc. El disseny i la decoració de les seves peces, molt personal, els diferencien de la resta d’empreses artesanes vinculades a la ceràmica.

 • Ceràmica Planas Marquès

  Av. Costa Brava, 34 17121 Corçà

ANNA BALLESTÉ [ba_Ro]

ANNA BALLESTÉ [ba_Ro]

Els ceramistes David Rosell i Anna Ballesté s'estableixen a Vulpellac (Forallac) i creen la firma Estudi Ceràmic [ba_Ro], amb la qual signen les col·leccions de vaixelles d'autor i objectes per a la llar elaborats artesanalment amb les argiles del territori. El resultat són productes de qualitat i de km 0.

 • Anna Ballesté [ba_Ro]

  C. Carme Carles, 9 17111 Vullpellac

CERÀMICA FERRÉS

CERÀMICA FERRÉS

Fabricant de rajoles ceràmiques i peces especials des de l’any 1956, que permeten donar resposta a qualsevol necessitat constructiva i decorativa. Mans expertes creen un amplia gamma de peces úniques de ceràmica vidriada i gres que aporten solucions a projectes d’arquitectura i interiorisme.

 • Ceràmica Ferrés

  Crta. C-66 Girona-Palamós, Km 12 17121 Corçà

CERÀMICA LA PONDEROSA

CERÀMICA LA PONDEROSA

Taller de ceràmica artesanal on es poden trobar peces úniques elaborades al torn i tallades o decorades a mà. Les germanes Isabel i Fabiola Alcalá continuen la tradició familiar de més de sis generacions en l’elaboració de peces decoratives: llums per a espelmes, gerros, vaixelles, testos de paret, llums de jardí i terrassa, etc. Conserven un antic forn de llenya al taller, visitable tot l’any!

CERÀMICA SANT POL

CERÀMICA SANT POL

Taller de ceràmica on es treballa la tècnica de decoració mural tradicional de la Bisbal d’Empordà, de manera que s’aconsegueix el relleu que la diferencia d’altres ceràmiques del país. Elaboren productes personalitzats i sota comanda, com ara rellotges, quadres, estalvis de taula, números i noms de carrers/cases, objectes de record, etc.

CERÁMICAS YUMA

CERÁMICAS YUMA

Fa 39 anys que Ceràmica Yuma fabrica ceràmica de manera ininterrompuda, investigant, dissenyant i produint a la Bisbal d’Empordà, sempre respectant la tradició i descobrint nous processos per millorar la qualitat. Fabriquen parament de casa, bols, plats, rètols i decoració. Ofereixen visites guiades al seu taller per transmetre la seva passió per l’ofici.

CERÀMIQUES APARICIO

CERÀMIQUES APARICIO

Empresa familiar que, des de fa més de 35 anys, realitza tot tipus de productes amb argila de la Bisbal i alguns també amb gres: vaixelles, làmpades, plates, gerros, ampolles, quadres, complements de cuina i bany, etc. El disseny i la decoració de les seves peces, molt personal, els diferencien de la resta d’empreses artesanes vinculades a la ceràmica.

 • Ceràmiques Aparicio

  C. dels brucs, 12. Pol. Indu. V2 17111 Vulpellac

CERÀMICA JOSEP TORRES

CERÀMICA JOSEP TORRES

La ceràmica és un material que dóna per fer peces molt variades, una d’elles són els murals de ceràmica pintats i/o gravats per a diferents usos: rellotges, plats, estalvis de taula, números i noms de carrers/cases, un quadre, etc. Al taller de ceràmica de l’artesà Josep Torres i seguint els seus consells, també hi podreu realitzar la vostra pròpia peça artística.

 • Ceràmica Josep Torres

  C. Aigüeta, 88 17100 La Bisbal d'Empordà

CERÀMIQUES EST

CERÀMIQUES EST

Empresa familiar, fundada l’any 1962, dedicada a la fabricació de materials ceràmics per a la construcció i la decoració. Especialistes en restauracions i reproduccions de peces antigues a partir de la peça original o de nova creació. Han fabricat peces per a la restauració de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Palau de la Música Catalana o el passeig de Colom de Barcelona, entre d’altres.

 • Ceràmiques Est

  Crta. C-66 Girona- Palamós- Pol. 8 Parc. 54 17111 Vulpellac

CERÀMIQUES FIGUERAS I FILLS

CERÀMIQUES FIGUERAS I FILLS

Empresa familiar que, des de 1960, fabrica ceràmica per a jardineria, decoració i restauració. Estan especialitzats en peces de gran format, que realitzen a mida per a interioristes, hotels, restaurants, masies i particulars. També fabriquen peces amb gres resistent al gel. Els avalen 57 anys d’experiència focalitzats en la creativitat, la personalització i el disseny dels seus productes.

CERÀMIQUES LLUÍS PUIGDEMONT

CERÀMIQUES LLUÍS PUIGDEMONT

Empresa familiar dedicada a la fabricació de ceràmica decorativa utilitària, especialment per al parament de la llar, seguint els mètodes tradicionals de la Bisbal d'Empordà. Destaca pels colors i disseny de les seves peces, en què predominen especialment els colors vermells del foc i els verds de la natura i la combinació de diferents dissenys: espirals, punts, llisos i sanefes.

 • Ceràmiques Lluís Puigdemont

  C. Indústria, 9 17100 La Bisbal d'Empordà

CERÀMIQUES PANTALEU

CERÀMIQUES PANTALEU

Taller de ceràmica artesanal que fabrica utensilis d'ús quotidià per a la llar. Les seves peces, fetes a mà, es reconeixen fàcilment pels seus acabats en diverses combinacions de colors. Amb més de 30 anys d'experiència, els productes de Ceràmiques Pantaleu sempre ofereixen senzillesa i alhora sofisticació a les taules de restaurants, hotels i particulars.

 • Ceràmiques Pantaleu

  Mas Chicot s/n 17256 Palau-Sator

ESTUDI RAVENTÓS

ESTUDI RAVENTÓS

Fill de generacions familiars artesanes i artístiques ja des del 1888, en Joan Raventós coneix els oficis de vitraller, escultor, pintor i ceramista. Es dedica a l’elaboració de ceràmica, gres i porcellana, amb una paleta infinita de colors i textures, per a l’arquitectura exterior i interior, i realitza projectes amb la col·laboració d’arquitectes, urbanistes, escultors i pintors de diferents països.

MAS ENTRESSERRA

MAS ENTRESSERRA

Mas Entreserra és una petita empresa familiar que elabora mel i derivats d’aquesta, com la cera de les seves abelles. L’olor dolça i relaxant que emeten i el color propi de la mel que conserven fan que les seves espelmes de cera d’abelles siguin el producte, artesà i completament natural, ideal per il·luminar i decorar la vostra llar. 

TALLER D'ESTORES PERE BATLLE

TALLER D'ESTORES PERE BATLLE

El 1917 Josep Batlle inicia en un petit obrador de la Bisbal d'Empordà la manufactura d'estores i peces d'espart per a treballs agrícoles. L'any 1996 el seu net Pere Batlle consolida la tradició familiar impulsant l'elaboració d'estores com a complements per a la llar. El millor llegat del món vegetal transformat en primera matèria de creació intemporal per a la nova línia de mobles de complement ESTORA.

DECOBRUC

DECOBRUC

A Decobruc creen mobiliari, objectes de decoració ecològics i sostenibles i accessoris respectuosos amb el medi ambient, amb la intenció d’apropar la natura a la llar d’una manera decorativa i funcional. La fabricació és artesanal, fet que afavoreix una qualitat i exclusivitat difícil d’obtenir en processos mecanitzats i de producció en sèrie. Gran part del mobiliari es realitza personalitzat i a mida.

 • Decobruc

  C. Aigüeta, 16 17100 La Bisbal d’Empordà

GAËTAN CHAPEL PICAPEDRER

GAËTAN CHAPEL PICAPEDRER

Picapedrer que realitza tot tipus de peces en pedra natural, siguin arquitectòniques, ornamentals o escultòriques, tant per a la restauració del patrimoni històric com per a construccions noves. Ha col·laborat en projectes molt diversos: Sagrada Família, Palau de la Generalitat, catedrals de Salisbury, Reims, Brussel·les,... - que avalen la seva expertesa en l’ofici.

FALGUERA

FALGUERA

Des de 1982, el Taller Falguera es dedica a l'estudi i construcció de rellotges de sol i al disseny i reproducció de rellotges mecànics antics, realitzats de manera totalment artesanals. A més, dominen diverses tècniques d'estampació manual sobre diferents suports: tèxtil, fusta, vidre, metall... així com pintura en peces de gran format que fan per encàrrec.

GLA EMPORDÀ

GLA EMPORDÀ

Durant una passejada pel més autèntic Empordà amb la Marta Xuclà, interiorista i transformadora d’espais i objectes, aprendreu a trobar tots aquells materials, colors, formes que defineixen el paisatge empordanès: argila, bruc, pedres, aigua, vidre, palla, color, llum... 

RULDUÀ CERÀMICA

RULDUÀ CERÀMICA

La ceràmica de La Bisbal és una bonica i centenària tradició reconeguda a tot el món. A Rulduà Ceràmica es treballa per mantenir aquest prestigi i oferir un producte únic i irrepetible. Servei de taula i decoració. Personalització del producte. Botiga pròpia i possibilitat que els clients puguin visitar el seu taller.

ALDANA-MÉNDEZ

ALDANA-MÉNDEZ

La passió de Pilar Aldana-Méndez per l'escultura la va portar a aprendre diversos oficis escultòrics per treballar en vidre, pedra, fang i metall, entre altres. Així, les escultures en petit format, les joies, les instal·lacions i les escultures monumentals, es van nodrint d'infinitat de vivències, lectures i recerques. Al seu taller fem un viatge per la seva obra, projectes i maquetes, i podem gaudir de classes professionals d’escultura i de sessions especials de creativitat.

Llegenda d'icones: