Notícies

Acaba el rodatge a l’Empordà de Petra, la nova pel·lícula de Jaime Rosales

01/06/2017

Després de dos setmanes a diferents localitzacions de l’Empordà, el passat dimarts es va acabar el rodatge de Petra. La pel·lícula està dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marisa Paredes. Participa també Joan Botey, per qui és la seva primera experiència al cine.

Petra és una producció de les empreses espanyoles Fresdeval Films, Wanda Visión y Oberon Cinematogràfica, amb Les Productions Balthazar (França) i Snowglobe (Dinamarca). Compta, a més, amb la participació de TVE, TVC, Movistar+, ICCA, ICEC y Eurimages.

La història del film gira al voltant de Petra que, després de la mort de la seva mare, comença la cerca d’un pare de qui li ha estat amagada la seva identitat al llarg de la seva vida. Tots els camins semblen conduir-la a un home poderós i despietat. El destí porta a Petra fins al límit de la seva força interior.

Jaime Rosales s’ha rodejat d’un equip ampli de nous col·laboradors entre ells Clara Roquet (10.000 kms) i Michel Gaztambide (No habrá paz para los malvados) a l’apartat de guió, o el prestigiós músic danés Kristian Eidnes Andersen (NymphomaniacSolo Dios perdonaIda) com encarregat de la banda sonora original de la pel·lícula.

La pel·lícula s’ha rodat durant set setmanes entre Catalunya i Madrid, combinant els paisatges urbans de Madrid amb els de la Sierra Norte madrilenya i l’Empordà. A Catalunya, el rodatge ha durant dos setmanes i s’ha filmat a quatre localitzacions del Baix Empordà i una a l’Alt Empordà.

  1. Cementiri a Sant Sadurní de l’Heura
  2. Hotel Castell d’Empordà a la Bisbal d’Empordà
  3. Far de Sant Sebastià a Llafranc (Palafrugell)
  4. Exterior casa particular al terme de Fitor (Forallac)
  5. Interior casa particular a Peralada

El rodatge de Petra a diferents localitzacions de l’Empordà es va iniciar l’any passat arrel d’una petició de la productora a l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, membre de la xarxa d’oficines d’atenció a rodatges de la Catalunya Film Commission. Es va ajudar a la productora en la cerca de les localitzacions al Baix Empordà, de figurants veïns de la zona, d’allotjament pels actors i altres serveis logístics des de l’àmbit tècnic del Pla estratègic de desenvolupament local i d’ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, finançat pel Servei Públic d’Ocupació en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Salvi Casas, s’ha mostrat satisfet d’acollir aquest llargmetratge de cinema de ficció perquè ha generat ocupació i riquesa al territori i ajudarà a promocionar el seu municipi com a plató per altres rodatges i a atreure  turisme. A les localitzacions de Sant Sadurní de l’Heura, La Bisbal d’Empordà i Forallac, la pel·lícula ha comptat amb la participació de 40 figurants veïns de la zona -25 al cementiri de Sant Sadurní de l’Heura i 15 a l’Hotel Castell d’Empordà-, i el rodatge ha suposat un impacte econòmic de més de 30.000 eurosPetra és la segona gran producció que acull aquest municipi, després de Ocho apellidos catalanes que es va rodar als carrers i plaça de Monells.

L’audiovisual aposta pel territori català. Els darrers anys ha augmentat l’interés d’acollir rodatges de curts, anuncis publicitaris i programes de televisió a la zona. Els paisatges d’arreu de Catalunya tenen cada vegada més força com a plató de rodatge. El 2016 s’han registrat 4.040 produccions a Catalunya. Barcelona en concentra la gran majoria, un total de 3.127, però cada vegada hi ha més capacitat d’atracció de la resta de municipis: els rodatges fora de la ciutat comtal creixen un 8,9% respecte l’any anterior, arribant al rècord històric de 970 produccions. Aquestes dades han estat recollides per la Catalunya Film Commission, un servei del Departament de Cultura de la Generalitat de Ctalunya, que promociona, tant en l’àmbit internacional com estatal, la indústria audiovisual i el territori de Catalunya a fi que s’hi facin rodatges.

"Durante las localizaciones y rodaje de PETRA y tras varios años sin haber vuelto al Empordanet, he redescubierto Monells, Cruïlles, Forallac y todos sus alrededores. Sus extraordinarios paisajes y la amabilidad de la gente convierte a esta región en un destino único, maravilloso. Espero volver pronto con mi familia." Jaime Rosales, director de cinema

 

Notícies generades

Ràdio Capital d'Empordà. Els escenaris empordanesos de la nova pel·lícula de Jaime Rosales - 01/06/2017

Vilaweb. Roden a l'Empordà Petra amb Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marisa Paredes i dirigida per Jaime Rosales - 01/06/2017

La Vanguardia. Roden a l'Empordà 'Petra', amb Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marina Paredes i dirigida per Jaime Rosales - 01/06/2017

El Gerió. L'Empordà, escebanri de la nova pel·lícula de Jaime Rosales - 01/06/2017

Directe.cat. Roden a l'Empordà 'Petra', amb Bárbara Lennie, Àlex Brendemühl i Marina Paredes i dirigida per Jaime Rosales - 01/06/20147

Moobys.es. Fin de rodaje de Petra y primeras imágenes - 01/06/2017