Notícies

Campanya Escapada al més autèntic Empordà

24/03/2017

La campanya “Escapada al més autèntic Empordà 2017” proposa activitats que permeten als visitants estar en contacte amb la població local i descobrir aspectes poc coneguts de la seva cultura. Amb aquesta campanya es vol fomentar i impulsar el turisme sostenible en les seves tres vessants: econòmica, sòcio-cultural i mediambiental, i difondre activitats ofertes per les empreses i entitats del territori, com per exemple, entrar als espais de treball d’artesans, gaudir d’activitats de descoberta del paisatge que posin en valor el patrimoni etnològic o bé conèixer i tastar els productes gastronòmics locals de la mà dels seus productors.

La campanya proposa més de 40 activitats que es realitzaran del 8 d’abril al 10 de desembre de 2017 i que s’agrupen sota quatre temàtiques.

-          Escapada creativa: activitats que permeten entrar als espais de treball d’artesans i artistes i ser partícip del procés d’elaboració de les seves peces a través de visites guiades. També inclou la realització de tallers que posen en valor i difonen els seus oficis.

-          Escapada a pobles amb encant: visites guiades a pobles i espais d’interès cultural del territori.

-          Escapada a la natura: activitats per gaudir d’activitats de descoberta del paisatge.

-          Escapada gastronòmica: activitats per conèixer i tastar els productes gastronòmics locals de la mà dels seus productors/elaboradors.

A més, restaurants del territori oferiran el menú “Escapada Empordà” que inclourà un plat amb productes de proximitat, postres locals, vi DO Empordà i vaixella de ceràmica de la Bisbal.

Més de 40 establiments s’han adherit a la campanya, entre allotjaments, restaurants i empreses que ofereixen activitats vinculades al turisme.

La campanya es difondrà a través dels suports següents:

-          www.visitempordanet.comUna pàgina web disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), i que es pot consultar des de qualsevol dispositiu (ordenador, tablet i mòbil).

-          Xarxes socials per mitjà  de les quals es donarà informació sobre les visites guiades, els establiments adherits a la campanya, i tots aquells esdeveniments d’interès turístic que tinguin lloc en els cinc municipis.

https://www.facebook.com/visitempordanet/

https://twitter.com/visitempordanet

https://www.instagram.com/visitempordanet/

-          Mapa d’activitats. Suport físic en format mapa guia pensat per al turista un cop arribi a la destinació. Inclou un mapa de situació de tots els pobles, propostes temàtiques d’activitats a realitzar i informació pràctica. La informació sobre les propostes temàtiques serà a nivell inspiracional pel que s’invitarà al turista a visitar la pàgina web per obtenir informació més detallada d’aquestes activitats. S’han editat 15.000 exemplars quadrilingües (català, castellà, anglès i francès) que es repartiran a través dels establiments adherits, oficines de turisme i establiments d’allotjaments de la Costa Brava.

Tots els suports de la campanya han estat realitzats per empreses establertes en els cinc municipis que formen part del Pla estratègic.

El Pla estratègic de desenvolupament local i d’ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, finançat pel Servei Públic d’Ocupació en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, contempla diferents línies estratègiques d’actuació per tal d’augmentar les oportunitats laborals i de desenvolupament empresarial que ofereix el territori mitjançant l’acció conjunta i coordinada entre els municipis que el configuren.

 

Notícies generades als mitjans de comunicació

El Punt Avui. Activitats turístiques de l'Empordanet per atraure grups catalans - 08/03/2017

Costa Brava TV. Visites guiades a l'Empordà més autèntic - 24/03/2017

Ràdio Capital de l'Empordà. L'Empordanet rep l'acreditació de destinació de turisme creatiu - 26/03/2017

Ràdio Capital de l'Empordà. Anna Pijuan "Volem créixer un 25% en visites Escapada Empordà" - 28/03/2017

Revista del Baix Empordà. Cinc municipis del Baix Empordà es converteixen en la segona destinació catalana a obtenir l'acreditació internacional de turisme creatiu - 29/03/2017

El Punt Avui. Microturisme creatiu - 15/04/2017

Descobrir. Les visites imprescindibles a l'Empordà més autèntic - 18/04/2017

Sàpiens. Rutes amb història pel Baix Empordà - 18/04/2017