Notícies
Dos productors d’ Origen Empordanet entre els guanyadors del Concurs de Formatges Artesans de Catalunya
Dos productors d’Origen Empordanet reconeguts en el Concurs de Formatges Artesans de Catalunya
En la darrera edició del Concurs de Formatges Artesans de Catalunya, dos productors d'Origen Empordanet han aconseguit destacats reconeixements en la categoria de "Formatge Fresc/Mató". Els guanyadors són Pauet, que ha obtingut la medalla de plata, i Granja Mas Casas, que s’ha endut la medalla de bronze. Aquest èxit no només celebra la qualitat excepcional dels seus productes, sinó també el treball i la passió que posen en la producció de formatges artesans de proximitat.
Pauet:
Làctics Pauet és una empresa familiar liderada per en Pau. Es dediquen a la producció de recuit, formatges i altres làctics, utilitzant la llet del seu propi ramat. Aquesta llet, sense cap intermediaris, passa directament del ramat a la formatgeria, on es transforma en productes làctics de màxima qualitat.
Els productes de Làctics Pauet són de temporada, ja que es produeixen respectant els cicles vitals dels animals. Aquest procés pot comportar que, en determinats moments de l'any, no estigui disponible tota la gamma de productes o que la producció sigui limitada.
Granja Mas Casas:
La Granja Mas Casas de Cruïlles és una empresa familiar ramadera, compromesa amb el paisatge de l’Empordà i l’alimentació saludable. Es dedica a cuidar d’un ramat d’ovelles aplicant els principis de l’agricultura regenerativa i del maneig holístic, per a la venda directa de productes i serveis al voltant d’una ovella. Comercialitzen làctics (llet, iogurts, recuit, formatges), carn de xai, llana i cosmètica natural a base de llet d’ovella. A més, ofereixen visites a la granja i experiències a pagès durant tot l’any!
Enhorabona!
Aquests reconeixements no només són un èxit per a Pauet i Granja Mas Casas, sinó també pels productors d'Origen Empordanet i el seu territori, que segueix consolidant el producte agroalimentari en una part fonamental de la seva identitat. Els premis posen de relleu la riquesa gastronòmica de la zona i les persones apassionades que treballen per convertir ingredients excepcionals en autèntiques joies gastronòmiques.
Enhorabona als dos productors per la seva feina i per saber representar tan bé els sabors i la tradició de l’Empordanet en aquest concurs!