Notícies

El 2017 es dupliquen els rodatges al nostre territori

22/01/2018

Els municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret treballen conjuntament la captació de rodatges al territori dins el seu marc del Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i d'ocupació. Al llarg del 2017, aquests cinc municipis van servir com a escenaris per a localitzacions d’onze rodatges de produccions cinematogràfiques, sèries i programes per a televisió o espots. Aquestes són les dades oficials que han fet arribar a la Catalunya Film Commission, que centralitza del dades del conjunt de Catalunya, però no es descarta que n’hi pugui haver alguna més.

Entre les produccions, hi ha el curt Tomorrow, dirigit per Andrew Tarbet –amb escenes en camins de la Bisbal i Canapost–; seqüències per a diversos espots del Renault Captur –a la Bisbal i Ullastret–; un documental per a la italiana RAI3 –a Peratallada i Monells–, i un altre de TVE sobre artesania a Corçà i Fonteta. També un episodi del concurs entre restauradors de TV3 Joc de cartes, en restaurats i exteriors de la Bisbal, Monells i Forallac. Però el rodatge amb més projecció va ser el del llargmetratge Petra, un film de Jaime Rosales que s’estrenarà aquest any, amb Bárbara Lennie i Àlex Brendemühl i localitzacions a un mas de Fitor, un hotel de la Bisbal d'Empordà i el cementiri de Sant Sadurní de l'Heura.

L'impacte econòmic directe als municipis positiu dels onze rodatges es xifra en uns 40.000 euros comptabilitzats directament en hotels, restaurants i negocis de la zona, al marge dels beneficis indirectes. També hi compta la contractació de figurants, 40 en el cas de Petra, una producció que per si sola ja va deixar 30.000 euros de despesa.

 

Notícies generades

El Punt Avui. Onze rodatges localitzats a l'Empordanet el 2017 - 23/01/2018

Revista Baix Empordà. Onze rodatges localitzats a l'Empordanet el 2017 - Febrer 2018