Notícies

L’Empordanet, territori creatiu!

24/03/2017

Aquest divendres 24 de març, el Creative Tourism Network® ha atorgat a l'Empordanet el reconeixement de  destinació “Creative Friendly”.

Sota el nom “Visit Empordanet, els municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret han creat un programa de turisme creatiu en el marc del seu  Pla estratègic de desenvolupament econòmic local per tal de fer encara més visible l’oferta que vincula turisme i artesania, especialment en mercats internacionals. I és que l’Empordanet té tots els ingredients per a atreure turistes creatius d’arreu.

Tal com ho va destacar Caroline Couret, la directora del Creative Tourism Network®, “més enllà de la seva bellesa paisatgística, l’Empordanet compta amb els actius culturals tangibles i intangibles per esdevenir una destinació de turisme creatiu, als quals s’afegeixen una voluntat i una visió de futur de la destinació clara i decidida per posicionar-se en aquest segment en creixement a tot el món”.

De fet, tant la presentació oficial, com la formació que es va impartir el dia anterior, van aplegar un gran nombre d’artesans, artistes, comercians, agricultors i ciutadans en general, interessats en formar part d’aquest projecte.

La clausura de l’acte ha anat a càrrec del director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Sr. Octavi Bono, que ha felicitat la iniciativa que enllaça creativitat,  turisme, i el desig de col·laborar de cinc municipis. Bono a conclòs que són “tres vèrtexs d’un triangle perfecte que poden donar tot l’impuls que es busca en aquest territori per a l’activitat turística”.

La presentació ha comptat amb una cinquantena d’assistents, com ara el cap de l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat, el director del Patronat de Turisme de Costa Brava Girona, la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya a la Bisbal, alcaldes de poblacions veïnes i representants d’associacions, entitats i empreses vinculades al turisme i l’artesania del territori.

L’acte ha finalitzat amb la decoració d’un mural ceràmic per part de les autoritats i assistents, acompanyats dels alumnes del primer grau de formació professional de ceràmica que es realitza a les instal·lacions de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà. En els propers dies, una peça d’aquest mural s’entregarà a cadascuna de les administracions participants del projecte com a record de l’acte.

 

Notícies generades als mitjans de comunicació

La Vanguardia. L'Empordanet se convierte en tercer destino de España de turismo creativo - 24/03/2017

Costa Brava TV. L'Empordanet rep l'acreditació de Turisme Creatiu - 24/03/2017

Ràdio Capital de l'Empordà. L'Empordanet rep l'acreditació de destinació de turisme creatiu - 26/03/2017

Hosteltur. L'Empordanet, nuevo destino de Turismo Creativo - 27/03/2017

Ràdio Capital de l'Empordà. Anna Pijuan "Volem créixer un 25% en visites Escapada Empordà" - 28/03/2017

Revista del Baix Empordà. Cinc municipis del Baix Empordà es converteixen en la segona destinació catalana a obtenir l'acreditació internacional de turisme creatiu - 29/03/2017

Creative Tourism Network. The Empordanet joins the network! - 29/03/2017

El Punt Avui. Microturisme creatiu - 15/04/2017