Notícies

La campanya “Escapada Empordà” premiada per la innovació en l’estratègia per a la promoció turística

20/04/2017

Aquest vespre, La Nit dels Alimara, celebrada al Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ha acollit la 33 edició dels Premis Alimara, acte organitzat per l’Escola d’Hostaleria i Turisme CETT conjuntament amb la fira B>Travel i la Generalitat de Catalunya. Des del 1985, durant l’acte dels Premis Alimara es lliuren guardons a les campanyes, persones, empreses o institucions que han sobresortit per la qualitat del material generat en la promoció turística.

La primera campanya de promoció turística conjunta dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, “Escapada al més autèntic Empordà” 2016, ha rebut el primer reconeixement. Es tracta del Premi Alimara 2017 a la innovació en l’estratègia per a la promoció turística.

El jurat, format per acadèmics i professionals de reconegut prestigi del sector turístic, ha valorat especialment la capacitat de consensuar una campanya de promoció turística supramunicipal amb un alt percentatge d’empreses privades implicades, i l’estructuració d’una nova oferta de visites guiades a espais d’interès cultural que fins el moment estaven tancats al públic o amb un discurs nou. També han valorat l’èxit de la campanya en relació al pressupost disponible – qualitat del contingut i material – objectius assolits.

Han recollit el premi els representants polítics dels cinc municipis organitzadors de la campanya: la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, junt amb la tècnica responsable de la campanya guardonada.

La campanya s’emmarca dins el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. Acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Campanya Escapada Empordà 2016

"Escapada al més autèntic Empordà" és el nom de la primera campanya de promoció turística conjunta dels municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret.

La campanya proposava la realització de 6 visites guiades a espais d'interès cultural, que fins el moment estaven tancats al públic o amb un discurs nou: el poble medieval de “Ocho apellidos catalanes” a Monells, el poble natal del primer president de la Generalitat a Peratallada, de la ciutat ibèrica al poble medieval d'Ullastret per l’antic camí ral, l'interior del monestir de Sant Miquel de Cruïlles habitualment tancat, el Terracotta Museu de la Ceràmica de la Bisbal recentment reobert al públic i l'interior d'una casa d'indians privada a Corçà.

A més de donar major visibilitat als recursos turístics, augmentar el nombre de visitants i generar una visió turística conjunta del territori, un dels objectius de la campanya era incentivar que els visitants allarguessin la seva estada. Les visites s'oferien de manera regular tots els caps de setmana durant 6 mesos (maig-octubre).

89 establiments entre allotjaments, restaurants i comerços es van adherir a la campanya i unes 1.500 persones, principalment procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona, van realitzar les visites guiades -regulars o en grups privats-.

A banda d’un fullet informatiu i una pàgina web específics, es van editar vídeos promocionals amb la col·laboració del periodista i presentador Roger de Gràcia i l’actriu Agnès Busquets.

Vídeo promocional en català

Vídeo promocional en castellà

La presentació de la campanya es va realitzar el 5 de maig de 2016 al Terracotta Museu de la Ceràmica de la Bisbal d'Empordà i va estar conduïda per l'escriptor i periodista Martí Gironell, amb la participació de Ramon Ramos, gerent del Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona.

 

Notícies generades als mitjans de comunicació

Europa Press. La Nit dels Alimara entrega 14 premios a campañas de promoción turística y empresas - 20/04/2017

El Punt Avui. L'Escapada Empordà i Sant Martí de Llémena, premiats amb els nous guardons turístics Alimara - 21/04/2017

Diari de Girona. La campanya "Escapada al més autèntic Empordà", premiada en promoció turística - 21/04/2017

Ràdio Capital. La Ràdio de l'Empordà. Premi a la innovació per a la campanya "Escapada al més autèntic Empordà" - 21/04/2017

Comunicatur. Els nous Premis Alimara. Turisme 360 guardonen 12 campanyes de promoció turística nacional i internacional - 21/04/2017

Revista Baix Empordà Digital. “Escapada Empordà” rep un premi per la innovació en la promoció turística - maig 2017