Notícies

La revista Campagne Décoration, el programa televisiu Aquí la tierra i el diari gratuït 20minutos s'interessen per l'artesania

22/09/2017

L'artesania interessa cada cop més a la premsa nacional i estrangera per la seva qualitat i l'adaptació de productes tradicionals al disseny i usos actuals, especialment a l'Empordanet, doncs al voltant de la Bisbal d'Empordà hi ha una concentració més alta d'artesans a les comarques gironines.

Del 18 al 23 de setembre la revista francesa de decoració Campagne Décoration ha visitat varis artesans i establiments comercials vinculats a la decoració per tal de fer un reportatge sobre els diferents artesans de l'Empordanet. Han visitat, entre altres, el taller d'estores Pere Batlle, la botiga taller de la ceramista Annick Galimont, les botigues vinculades a la decoració Gla, Decobruc, Última Parada, Bòbila i la galeria d'art de Casavells. El reportatge està previst que es publiqui el primer semestre de 2018. La revista, bimestral, compta amb 670.000 lectors a França.

Els dies 19 i 20 de setembre també s'ha desplaçat al territori el programa de televisió TVE Aquí la tierra, per fer reportatges sobre la ceràmica de la Bisbal d'Empordà (visitant les empreses Bisbal Ceram i La Ponderosa) i els recuits de Fonteta. Aquests reportatges s'emetran en els propers mesos a TVE en horari de màxima audiència (de 20.30h a 21h) i amb 2 millons d'espectadors.

El dia 20 de setembre, el diari gratuït 20minutos Barcelona va publicar un reporatge de dues pàgines senceres dins el seus suplement oci.cat sobre la ceràmica de la Bisbal d'Empordà. En el reportatge inviten als lectors a fer-hi una escapada per conèixer el Terracotta Museu, per realitzar una activitat en un dels seus tallers o comprar una peça a les seves botigues. També es mencionen altres activitats a fer vinculades amb la gastronomia.

 

Notícies generades

20minutos Barcelona. Tradició ceramista a la Bisbal - 20/09/2017

RTVE. Aquí la Tierra. Haciendo cerámica desde 1500 - 19/10/2017

RTVE. Aquí la Tierra. Un queso envuelto con delicadeza - 23/10/2017

Campagne Décoration. L'Empordà: Paradis catalan - 07/2018