Notícies

"Setmana de l'Artesania" per promocionar els oficis artesans del territori

03/06/2017

"Fet a mà, fet a l'Empordanet" és l'eslògan de la campanya conjunta de promoció de l'artesania dels municipis de la Bisbal d'Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret, territori on hi ha la major concentració d'artesans de comarques gironines.

"Setmana de l'Artesania" és la primera acció promocional de la campanya. Del 3 a l'11 de juny, s'ofereixen activitats vinculades a la ceràmica i l'artesania amb l'objectiu de posar en valor els oficis artesans del territori i acostar-los als nostres visitants.

 

En el marc de la iniciativa "Hola Ceràmica!" que organitza l'Asociación Española de Ciudades Cerámicas del 2 al 4 de juny i de la qual la Bisbal d'Empordà n'és membre:

Dissabte 3 de juny

19h. Inauguració d'un mural ceràmic a la Plaça Santa Maria del Puig, realitzat amb rajoles decorades per infants i adults durant la fira Artesana 2016 i el Tastaolletes 2015 amb la col·laboració de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal. L'acte començarà amb una actuació musical de "Not Named", grup participant al concurs Oh Happy Day 2017 de TV3 a la Plaça del Castell. La Bisbal d'Empordà. 

Diumenge 4 de juny

12h. Visita guiada de la Bisbal d'Empordà, capital de la ceràmica. Inici: Jardins de Torre Maria. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

12.30h. Inauguració de l'exposició de Tano Pisano al Terracotta Museu, amb la col·laboració de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i l'Instituto Italiano de Cultura di Barcelona. La Bisbal d'Empordà.

A més, durant tot el cap de setmana, demostracions i tallers d'oficis artesans vinculats al món iber al nucli medieval durant el Festival Indika. Ullastret.

 

En el marc de la iniciativa "Setmana d'Artesania de Catalunya" que organitza el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya del 5 a l'11 de juny:

Dimarts 6 de juny

10h. Taller de costura per decorar el cabàs de l'estiu a El Taller. Costura i Labors. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

17h. Visita guiada d'un taller de ceràmica amb llarga tradició familiar a Puigdemont Ceràmica Artesanal. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

Dimecres 7 de juny

De 10h a 12h i de 16h a 19h. Portes Obertes a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal. Forallac

10h. Taller de ceràmica creativa amb Annick Galimont. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

12h. Visita guiada d'un taller de ceràmica de la mà d'un dels seus mestres artesans a Ceràmica Yuma. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

Dijous 8 de juny

14.30h. Visita guiada a un taller de testos de ceràmica a Ceràmiques Figueras i Fills. Vulpellac. Cal reserva prèvia.

17h. Visita guiada d'un taller de ceràmica amb llarga tradició familiar a Puigdemont Ceràmica Artesanal. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

Divendres 9 de juny

12h. Visita guiada d'un taller de ceràmica de la mà d'un dels seus mestres artesans a Ceràmica Yuma. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

14.30h. Visita guiada a un taller de testos de ceràmica a Ceràmiques Figueras i Fills. Vulpellac. Cal reserva prèvia.

Dissabte 10 de juny

9h. Visita d'un taller de torn. Escola de Ceràmica de la Bisbal. Forallac.

11h. Visita guiada al Museu del Bonsai. Corçà.

12h. Visita guiada a un taller de murals ceràmics a Ceràmica Josep Torres. La Bisbal d'Empordà.

17h. Taller de murals ceràmics a Ceràmica Josep Torres. La Bisbal d'Empordà. Cal reserva prèvia.

18h. Visita guiada a un taller de murals ceràmics a Ceràmica Josep Torres. La Bisbal d'Empordà.

Diumenge 11 de juny

De 11h a 13.30h. Taller de poda i manteniment d'un bonsai al Museu del Bonsai. Corçà. Cal reserva prèvia.

 

I a més...

Passeja't pels carrers dels petits pobles medievals.

Observa i gaudeix del paisatge de l'Empordanet i de Les Gavarres.

Tasta els productes gastronòmics locals.

Passeja't a la recerca de peces úniques per a la decoració de la teva llar i emporta't a casa almenys una peça amb el distintiu "Ceràmica de la Bisbal"!

Aquesta acció ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i l'Asociación Española de Ciudades Cerámicas.

 

Notícies generades

Ràdio Capital d'Empordà. Sumen forces per promocionar l'artesania - 29/05/2017

Descobrir. Setmana de l'Artesania 2017 - 29/05/2017

El Nou de l'Empordà. Fet a mà, fet a l'Empordanet - 29/05/2017

El Punt Avui. Cinc municipis del Baix Empordà promocionen la seva artesania - 31/05/2017