Notícies

Torna Hola! Visit Empordanet, la campanya turística conjunta de cinc municipis del Baix Empordà

20/04/2019

Aquest matí, empreses i entitats adherides a la iniciativa “Hola! Visit Empordanet” s’han trobat a la Plaça de la Torre de Cruïlles per donar el tret de sortida a la nova campanya de promoció turística conjunta dels municipis de La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret.

La campanya ha estat possible, per una banda, gràcies a la capacitat de consens de cinc ajuntaments per aconseguir un objectiu comú de dinamització econòmica de l’entorn, entès com un únic àmbit territorial i, per altra banda, la voluntat de les empreses i entitats del territori per oferir activitats adreçades al turista durant tot l’any per contribuir a la desestacionalització del turisme a l’estiu.

La campanya vol ser un reflex del compromís amb un model de turisme responsable, que generi respecte entre els turistes i la població local i que contribueixi a la conservació del patrimoni natural i cultural i el teixit empresarial de la destinació. Per això, proposa activitats que permeten als visitants descobrir el paisatge, els pobles, la gastronomia i els oficis artesans del territori on viatgen compartint moments privilegiats amb la seva població local.

A banda del web www.visitempordanet.cat i les xarxes socials, un dels elements comunicatius de la campanya és una guia tipus revista i multilingüe. La novetat d’aquest any és l’edició d’un mapa turístic dels cinc municipis on s’indiquen rutes a peu i en bicicleta així com la informació dels més de 45 establiments s’han adherit a la campanya, entre allotjaments, restaurants i empreses que ofereixen activitats vinculades al turisme.

Aquesta acció s’emmarca dins el pla estratègic de desenvolupament econòmic local que comprèn els municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. Una de les seves línies de treball és el turisme.