Pobles amb encant

Escapada a pobles amb encant del més autèntic Empordà

La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica

0

La Bisbal d’Empordà és la capital de la ceràmica de Catalunya. Al Terracota Museu s’hi expliquen els seus més de 500 anys de tradició. El seu paisatge es caracteritza per les esveltes siluetes d'antigues xemeneies industrials i per una àrea comercial vinculada a diferents productes ceràmics que n'acoloreixen els seus carrers. Al carrer Aigüeta de la Bisbal d’Empordà hi trobaràs la major concentració de comerços de ceràmica de la zona.

Actualment, el nucli antic, centre comercial per excel·lència del municipi, conserva un ric patrimoni arquitectònic. L'entramat de carrers estrets i els nombrosos edificis antics mostren l'estructura primigènia de la vila i el traçat de les antigues muralles. La Bisbal d'Empordà és un lloc per assaborir amb calma, sense presses i d'una manera relaxada. Durant la teva visita, fixa't amb les botigues centenàries i les pastisseries!

Itinerari pel nucli antic de la Bisbal d'Empordà

Al centre històric hi destaca el Castell Palau, un dels castells civils d’origen medieval més ben conservats de Catalunya. Actualment, el Castell Palau forma part de la Ruta dels orígens de Catalunya. Un audiovisual explica els conflictes entre senyors feudals i els seus vassalls a l’època medieval. I es pot visitar la planta noble gràcies a uns personatges històrics virtuals molt singulars. Des de la terrassa superior i encara més des de la torre, les vistes sobre l'Empordà són espectaculars.